sista oktober

Datum: 2012-10-31 / Tid:11:07:16 / Kategori: Dagbok
Ännu en frostbild. Det tar aldrig slut. 
Godmorgon! Jag ska cykla till barnlokalen vid kyrkans hus om ett tag för att vara med på skapardagen, vi ska hjälpa till och pyssla och liknande, jag tror det kommer bli ganska roligt och det är ju bra att hjälpa till :) Det slutar klockan fem, då åker jag hem, packar klart och åker sen till Johanna där jag och mina vänner ska ha en myskväll och även sova där tills imorgon. Underbara höstlov! 

Fotoutmaning - Accessoarer

Datum: 2012-10-31 / Tid:10:39:05 / Kategori: Fotoutmaningen
 
Jag & Hanna har startat en fotoutmaning tillsammans. Det är en utmaning där vi varje vecka fotar och lägger upp en bild med ett tema. 
 
Jag tog väl egentligen den enklaste idéen som kom upp i mitt huvud av ren lathet, jag orkade inte göra någonting "snyggt" eller "flashigt"... Därför var jag inte heller så nöjd med bilden, men jag fixade till den i photoshop ett tag och då blev det iallafall lite bättre. Ringarna jag har kommer från lite olika ställen, marknader och olika affärer. Det är alla mina favoriter och därför blev det dem jag använde i bilden. 

Frost

Datum: 2012-10-29 / Tid:11:35:00 / Kategori: Natur
 

Colours

Datum: 2012-10-28 / Tid:12:27:00 / Kategori: Natur
Den bästa bilden jag tog imorse. Fler kommer senare. 

Söndag morgon

Datum: 2012-10-28 / Tid:10:50:00 / Kategori: Dagbok
 
Röresleoskärpa. Ops. 
Godmorgon! Jag vaknade ganska tidigt idag, hade inget att göra, tog på mig onepiece och stor jacka och gick ut och fotade frosten som täckte alla växter. Det är minusgrader ute och solen skiner. Väldigt fint. Jag ska redigera bilderna, klä på mig och sen ska jag och mamma åka till ikea för att köpa gardiner och taklampa till mitt rum. Har fortfarande inte inhandlat det och jag gjorde om det i maj. Nu ska vi iallafall ta tag i det... 

The last of the autumn

Datum: 2012-10-27 / Tid:18:55:48 / Kategori: Natur
Det känns som att det snart är slut på hösten. Nu är vi inne i det sista, kan man väl säga. Första snön kom i torsdags, det är frost i stort sätt varje morgon (måste komma upp i tid och fota någon dag!) När jag cyklar till skolan på morgonen är det vinterjacka, mössa, vantar och stor halsduk som gäller... Får inte heller missa och berätta att det var minusgrader imorse när jag vaknade. Notera att jag vaknade runt elva. Hur kommer det bli i vinter? -30 och flera meter snö? Nya istiden eller? 

Ny bloggdesign

Datum: 2012-10-27 / Tid:16:47:07 / Kategori: Dagbok
Jag fixade till designen igår som ni kanske har sett. Blev faktiskt nöjd, enkelt men fint. Vad tycker ni? 
 
Jag har precis kommit hem från änglakursen, det var roligt och jag lärde mig en hel del. Vi pratade, lekte lite lekar och fikade. Nu ska jag bädda sängen, installera the sims 3 på min dator (det var ju så längesen!) och medans det laddar ska jag fixa mina naglar. Uppdaterar mer senare, ha det fint! 

Höstlov

Datum: 2012-10-26 / Tid:21:47:51 / Kategori: Dagbok
 
Åååh. Äntligen är det höstlov! Jag har inga planer direkt, men jag ska sova, träna och träffa kompisar. Mysigt! Jag känner mig faktiskt välförtjänt av en veckas ledighet, det har varit så mycket den här terminen. Ändå känns det verkligen inte som att halva terminen redan har gått, det känns som vi att nyss började efter sommarlovet. Det känns också helt sjukt att det bara är sju veckor kvar tills jag och min familj åker utomlands. Längtar så. Min första långresa och det ska bli så spänande. Men innan det ska mycket hända. Imorgon är det första gången av änglakursen, som är som en fortsättning efter konfirmationen. Ska bli roligt faktiskt. Nu ska jag ta på mig onepiecen och sedan titta lite på teve. Puss & Kram 
 
 

Fotoutmaning - Eld

Datum: 2012-10-24 / Tid:17:57:49 / Kategori: Fotoutmaningen
Jag & Hanna har startat en fotoutmaning tillsammans. Det är en utmaning där vi varje vecka fotar och lägger upp en bild med ett tema. 
 
Temat den här gången var Eld, och då blev det naturligt för mig att ta kort på brasan i våran öppna spis. Det blev ganska fint tycker jag. Jag är ganska nöjd. 

två

Datum: 2012-10-23 / Tid:19:38:37 / Kategori: Dagbok

Hej. Jag har haft lika fullt upp den här dagen som jag hade igår så jag hann inte fota (som jag hade tänkt att göra) typiskt. idag i skolan såg vi den nya skolkatalogen, och jag hoppas faktiskt att den landar i min brevlåda snart. Hoppas. Nu ska jag göra lite te, titta på teve och göra klart min powerpoint-presentation. Intressant. Ursäkta att bilderna är så tråkiga och att jag skriver så tråkigt... Jag gör mitt bästa utifrån min situation. Men snart är det höstlov, då blir det lite bättre! Håll ut. 
 

221012

Datum: 2012-10-22 / Tid:16:29:59 / Kategori: Outfit's
-Svart tröja & Byxor från H&M- Skjorta från JC Halsduk och skor från Monki - Mössan har mamma köpt till mig-
Hej! Idag har jag väldigt mycket på schemat... eller vad man nu ska säga. Skola hela dagen som vanligt och efter skolan var slut gick jag till tandläkaren. När jag kom hem gick jag ut och fotade bilderna ovan direkt, sen kom jag in, åt lite, laddade in och redigerade bilderna, och nu har jag precis bytt om till träningskläder. Jag och mina kompisar ska träna på friskis och svettis kl.17:15, och om jag går dit får jag skjuts hem av mamma eftersom hon jobbar bredivd. Så jag ska bara hämta träningsskorna och sedan går jag. Ikväll ska jag plugga lite (om det finns tid), duscha och äta. Det blir nog alltså inte mer bloggat för den här dagen. 

Emma Öberg

Datum: 2012-10-21 / Tid:19:49:07 / Kategori: Porträtt
nyredigerad bild på emma från i somras. alltid lika roligt när man hittar gamla (men fina) bilder som man aldrig ens sett. 

new

Datum: 2012-10-21 / Tid:16:17:44 / Kategori: Shopping
Igår var jag och mina kompisar i västerås. Vi shoppade och åt lunch och det var en väldigt rolig dag. Jag hade i princip bestämt mig för att knappt köpa något, men jag kom såklart ändå inte hem tomhänt. Jag fick ändå sakerna för bra priser, så det kändes ändå inte som att jag slösade bort pengarna. Väldigt nöjd! 
 
Jag köpte även en träningströja men kände att den skulle förstöra bilden. Hehe. 
 

blue skies

Datum: 2012-10-19 / Tid:10:30:47 / Kategori: Dagbok
En av mina absoluta favoritbilder, faktiskt tagen förra året. Älskar den bilden. 
 
Jag saknar sommaren och värmen så mycket. Inte för att det var mycket till värme i somras, men de dagarna man fick njöt man verkligen av till max. Vädret just nu är så grått och tråkigt. Det gillar jag inte alls. Om det ska vara höst så ska det vara en fin, färgglad och mysig höst, annars kan den lika gärna stå över. Med hösten kommer också sjukdommar, jag lyckas bli sjuk minst två gånger varje höst och dessutom är man så stressad över precis allting. Nu är jag ännu mer stressad än vanligt också... Med tanke på skolarbete och liknande märks det verkligen att man går i nian nu. Det finns ingen ledig tid alls kvar, och det gör att jag inte heller fotar lika mycket just nu, vilket gör mig ledsen. Jag längtar så mycket tills vi åker utomlands i vinter! Släppa allt här hemma och bara åka iväg till solen där det antagligen också kommer bli mycket fotografering. 53 dagar kvar 

Temavecka

Datum: 2012-10-19 / Tid:10:21:08 / Kategori: Dagbok

 
 Bild 1: Nördar - Bild 2: Könsbyte - Bild 3: Allt som slutar på -ARE 
Bilderna är mina egna från instagram. @Fannymadeleine heter jag där, follow me! 
 
Veckan som nu har gått har alla 9:or på skolan haft temavecka. Jag var sjuk igår och är även sjuk idag, så jag hade tyvärr inte möjlighet att delta under alla dagar, men jag fick iallafall vara med i tre dagar.  Det var också då det var bäst teman enligt mig, så jag hade lite tur i oturen där. 

soft green

Datum: 2012-10-18 / Tid:14:17:00 / Kategori: Dagbok
hej, migrän höll mig vaken inatt, men jag lyckades sova två timmar 04.00-06.00 imorse. men när jag vaknade efter de två timmarna var det inte alls bättre än vad det hade varit på natten, så jag stannade hemma idag. har fortfarande migrän och jag vet inte hur länge det kommer hålla på, det kan vara i två dagar till, och det kan försvinna/börja avta om nån timme. vill verkligen må bättre till helgen! nu ska jag titta på sista avsnittet av PLL.
 

Fotoutmaning - Sagor

Datum: 2012-10-17 / Tid:14:07:00 / Kategori: Dagbok
 Jag & Hanna har startat en fotoutmaning tillsammans. Det är en utmaning där vi varje vecka fotar och lägger upp en bild med ett tema. 
 

Den här veckan var jag ute i god tid och fotograferade redan i lördags. Temat var ju sagor och jag mer eller mindre tvingade min syster att klä ut sig till en prinsessa och posa inför mig i skogen. Bilden är inte menad att efterlikna någon "sagofigur" men jag tyckte ändå att bilden blev ganska gullig. Grodan var egentligen inte menad till att vara där, men vi hittade den hemma och tyckte den skulle passa in, så ja... Varför inte, tänkte vi. Roligt tema måste jag säga! 

obsessed in photography

Datum: 2012-10-15 / Tid:19:10:39 / Kategori: Dagbok
Jag är så sugen på att fota! Jag vill bara fota, fota, fota. Problemet är att jag inte har några idéer. Vad ska jag fota? Måste komma på något fort. Jag vill bara ha en fotografering nu. Något fint. Jag ska försöka fota riktiga höstbilder någon dag. Riktigt fina. Hitta nån perfekt plats. Åh. 
 
 

tre

Datum: 2012-10-14 / Tid:20:55:24 / Kategori: Porträtt
Samma bild med tre redigeringar, mättnaden minskar och kornigheten ökar för varje bild. Jag tyckte det blev riktigt fint. Like it? 

håret

Datum: 2012-10-14 / Tid:10:38:01 / Kategori: Dagbok
man kanske inte ser speciellt mycket skillnad så, men i verkligheten syns det. , och jag är väldigt nöjd. 

Skogsfotografering

Datum: 2012-10-13 / Tid:13:10:47 / Kategori: Dagbok
Hej, jag kom nyss in från en fotografering i skogen med min syster. jag fick näst in till släpa ut henne men med mutor fungerar allt, hehe... Bilderna får ni på onsdag! Nu måste jag läsa lite i min förskräckligt dåliga svenskabok (Gösta Berlings saga) och sen har jag lite ärenden att uträtta, haha. Jag funderar starkt på att beställa lite nya bilder till min fotovägg, men jag tror jag väntar ett tag... Ikväll får vi gäster och då vet jag inte riktigt om jag kommer kunna hålla mig till mitt nytta liv längre... men för en dag får man väl bryta? 

candle light

Datum: 2012-10-12 / Tid:23:17:36 / Kategori: Dagbok
 
idag är det äntligen fredag. vi hade idrott som sista lektionen och fick sluta en halvtimme tidigare än vanlig tid. klockan halv fem åkte jag och klippte mig och slingade håret, verkligen värt det, nu är det så där mjukt, lent och har finare färg. resultatet får ni väl se imorrn. i helgen har jag lite skolarbete att göra och imorgon ska jag fota lillasystern till nästa fotoutmaning. på fredagarna brukar jag vara väldigt trött, och det är jag även idag så jag har tänt lite ljus i rummet och ska läsa min bok och sen sova. godnatt! 

Fotoutmaning - Mystiskt

Datum: 2012-10-10 / Tid:20:41:41 / Kategori: Fotoutmaningen
 Jag & Hanna har startat en fotoutmaning tillsammans. Det är en utmaning där vi varje vecka fotar och lägger upp en bild med ett tema. 
 
Den här bilden är nog den fulaste jag någonsin lagt upp. Där överdrev jag. Men den är i topp-10 bland de allra värsta. Ja, vad kan man mer säga. MISSLYCKAT. 
 

my point of view

Datum: 2012-10-10 / Tid:07:10:00 / Kategori: Dagbok
Godmorgon! Jag vaknade för någon timme sen, var jättepigg och kunde inte somna om, så jag tog upp datorn, fotade mina fötter... Det visar ju starkt på att jag inte har något liv alls. Nu ska jag gå upp och är fortfarande pigg. Härlig känsla, det var längesen jag faktiskt ville ta mig upp. Jag & Hanna powerwalkade 10,21 km igår och nu har jag träningsvärk i vaderna och skavsår på fötterna. Härligt. Nu ska jag gå upp. Ha en fin dag. 
 
 

gammalt & nytt

Datum: 2012-10-08 / Tid:15:14:37 / Kategori: Outfit's
-Jeansskjorta - Vintage (Beyond retro) - Mönstrade tights, Skor & Halsduk - Monki-
Idag hade jag på mig både gammalt och nytt; en vintageskjorta, ett par sjukt gamla tights, nya skor och halsduk. 
 
Hej. Idag är jag trött. Vi gjorde prov från det vi började imorse till elva då vi åt lunch. Sedan ska jag träna. Fast jag är så trött. Jag orkar inte plugga. Så jag skiter i det. Puss. 

lönnlöv

Datum: 2012-10-07 / Tid:14:30:00 / Kategori: Dagbok

söndag

Datum: 2012-10-07 / Tid:11:16:16 / Kategori: Dagbok
 
Godmorgon! Idag är det söndag och det är plugg för hela slanten som gäller. Prov imorgon och jag ska ha bra betyg. Ikväll blir det yoga med vännerna igen, det är så sköönt och avslappnande, haha. Jag måste också städa iordning i mitt rum. Jag kan knappt ha det rent en enda dag - för jag stökar bara ner det igen. Orkar inte med mig själv. Försöker även finna ny inspiration till fotograferingen för fotoutmaningen, men det går väl sådär... 
 

plocka äpplen

Datum: 2012-10-06 / Tid:17:12:15 / Kategori: Blandade bilder
 
Hej! Jag blev klar med so:n för nån timme sen - och är jättestolt över mig själv. Jag har pluggat lite på det, lite musik och lite svenska och så har jag plockat äpplen ute i trädgården från vårat riktigt stora äppelträd. Ikväll blir det att göra äppelpaj alltså, men äter nog inte allt för mycket - jag ska ju hålla mig till det hälsosamma. Jag gick en promenad tidigare idag också och fotade lite, man får ta vara på det fina vädret. Mysig höstdag! 

Frukost

Datum: 2012-10-06 / Tid:12:10:00 / Kategori: Dagbok
Idag tog jag lång sovmorgon, jag gick upp ungefär för en halvtimme sedan. Jag blir alltid så trött efter en hel skolvecka, så jag sover nästan tolv timmar natten fredag till lördag... När jag vaknade var jag hungrig -vilket inte har hänt på flera månader, så jag gick upp och gjorde frukost bestående av äpple och banan, macka med stekt ägg och te. Idag skiner solen också, det gör mig glad! Jag ska nog gå ut och fota lite i eftermiddag, tyvärr måste jag också plugga till so-provet på måndag. Men allra först ska jag gå och byta ut sovtröjan mot lite kläder. Ha en fin dag! 

något rosa

Datum: 2012-10-05 / Tid:19:41:48 / Kategori: Natur
Som vanligt har jag ingen som helst koll på växter och saker i naturen och därför har jag inte heller någon aning om vad den är rosa lilla växten kallas. Jag har aldrig ens sett den innan jag fick upp ögonen för den på fotopromenaden i... var det tisdags? 

Halsduk

Datum: 2012-10-05 / Tid:17:12:54 / Kategori: Shopping
I förra veckan köpte jag den här vinröda halsduken från Monki. Den kostade 150 kronor och är hur stor och mysig som helst! 
 
Åh så skönt, äntligen friday! Jag har absolut inget att hitta på den här helgen, men något händer väl alltid. Något jag vet att jag kommer göra är iallafall; fota, sova, läsa och plugga. Vi har so-prov på måndag och jag måste verkligen vara ordentligt förberedd den här gången eftersom det sätts betyg i tre ämnen. 

Grässtrån

Datum: 2012-10-04 / Tid:21:01:42 / Kategori: Makro

Hälsosamt liv

Datum: 2012-10-04 / Tid:17:26:15 / Kategori: Dagbok
Hej! Idag hade vi cirkelfys på idrotten (väldigt jobbigt) som sista lektion och direkt när jag kom hem åt jag lite naturell yoghurt med hallon, mitt nyttiga liv fortsätter! Kvällsaktiviteten idag blir att träna på friskis och svettis med Hanna! Det känns så bra när man faktiskt tränar och tycker det är roligt. Ha det bra ikväll! 

Fotoutmaning - Höst

Datum: 2012-10-03 / Tid:19:35:10 / Kategori: Fotoutmaningen
Jag & Hanna har startat en fotoutmaning tillsammans. Det är en utmaning där vi varje vecka fotar och lägger upp en bild med ett tema. 
 
Den här veckan har det faktiskt varit skitväder rent utsagt. Den här bilden var vad jag kunde åstadkomma idag när det regnade när jag kom hem från skolan och det fick bli den. Jag ser den ändå som ganska fin eftersom jag tyckter om ljussättningen och framför allt färgerna! Converse används väl i hösttider och de färgsprakande löven symboliserar också hösten. Så även om bilden inte blev så kreativ eller speciell tycker jag att jag har fått fram temat "höst" på ett bra sätt! Ljussättningen är också väldigt fin i den här bilden. 

red oversized and black lace

Datum: 2012-10-02 / Tid:21:35:35 / Kategori: Outfit's
-Stickad tröja från Monki - Klänning & Strumpbyxor från H&M - Skor från DinSko - Halsband - Gammalt-
Jag bar min nya klänning idag tillsammans med kängor, strumpbyxor, ett gammalt men fint halsband i guld och en röd stickad tröja över. 

Hej! Idag har det varit fullt upp i stort sätt hela dagen, men jag gillar när man har något att göra och det är saker på schemat för ibland känns det som att jag inte har någonting att göra alls... Vi gick till halv fyra som vanligt idag, och direkt efter skolan cyklade jag hem för att sedan ta lite självporträtt och outfitbilder. Samtidigt som jag tog de bilderna tog jag också lite höstbilder och lite allmäna naturbilder.  När jag var klar med fotandet så gick jag hem och åt lite, sedan åkte jag och tränade med Hanna. Jag kom hem runt kvart i åtta, då gjorde jag mat åt mig själv och tittade på tv. Nu ska jag gå och duscha och sedan läsa i min bok och kanske titta på PLL eller något annat jag har lust med. Jag skulle egentligen uppdaterat mellan fotograferingen och träningen, men det är något fel på en kabel så internet funkar lite till och från nu, och det kommer göra det nu i några dagar innan vi får hem en ny. Då kommer även uppdateringen inte bli speciellt bra, jag bloggar när jag har internet helt enkelt. Vi hörs imorgon om internet gör som jag vill! Puss & Kram. 
 
Update: 236 unika idag. Tacktacktacktack!

monday

Datum: 2012-10-01 / Tid:18:01:00 / Kategori: Dagbok
Idag är det måndag igen. Jag tycker ändå om måndagar ganska mycket, det är inte mycket i skolan och dessutom slutar vi tidigt. Jag sitter i mitt rum vid skrivbordet och pluggar på so, musik och hemkunskap med tända ljus och fin musik just nu, och snart ska jag gå ut i köket och laga mat åt la familia. Jag är väldigt fotosugen och vill verkligen få en sån där härlig dag då solen skiner och trädens kronor bara sprakar av färgglada löv, så jag kan få lite fina bilder att visa för er. Saknar tiden då det var fint väder. Är så  trött på regn. 
 
RSS 2.0