mer om mig

Datum: 2012-08-30 / Tid:19:03:00 / Kategori: Dagbok

Hur gammal är du? 15 år och 15 dagar. 
Hur lång är du? Knappt 160 cm. 
Favoritbok? The hunger games, finns många andra bra också. 
Favoritfilm? My sister's keeper, p.s i love you och the hunger games även här. 
Favoritplagg i garderoben? Min ljusrosa (är det den färgen?) blus från H&M. 
Favoritaffär? H&M och Hollister. 
Har du rest utomlands i år, och isåfall vart? Ja, jag var med i englandsutbytet som min skola ordnar, i somras. 
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommar. 
Går du på någon sport? Jag spelar golf (om det nu är en sport...?) och tränar på friskis & svettis. Jag har även dansat i många år men har slutat. 
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara, shoppa, köpa kameragrejer. 
Vad har du för mobiltelefon? Iphone 4.
Finns det något på din kropp du inte gillar? Skulle gärna ha lite mer muskler, finare mage och lite mindre fett, inte överrörliga armar och ben vilket är ganska jobbigt för alla tycker det är så äckligt, och skulle vilja vara lite längre. Annars är jag ganska nöjd med min kropp faktiskt. 
När var du i kyrkan senast? Konfirmationsdagen, 8/8-12.
Vad dricker du helst till frukost? Te.
Har du några dolda talanger? Talanger vet jag inte, men jag kan slicka mig på näsan, på armbågen och rulla magen. Proportionelig kropp jag har. 
Vad består din vardag av? Gå i skolan, vara med kompisar, plugga, träna, spela golf, pyssla, läsa, fotografera, blogga, titta på film och serier och shoppa. Typ. 
Vilka länder har du varit i? Danmark, Norge, Spanien, Grekland, Cypern och England. 
Staden du tycker mest om? Åh, London. Det är så fint, och finns samtidigt mycket shopping. Underbart.
Är du blyg eller mer utåtriktad? Jag är lite mittimellan, men med dem jag känner bra kan jag göra precis vad jag känner för. 
Är du osäker på dig själv, och har du dåligt självförtroende? Jag är lite osäker på mig själv ibland, ja, men bryr mig inte särskilt mycket om andras åsikter. Förut hade jag extremt dåligt självförtroende och trodde absolut inte på mig själv. Men det har blivit bättre, även om jag fortfarande har dålig självförtroende. 
Vad brukar du sminka dig med? Foundation, puder, nån eyeliner, mascara, ögonskugga ibland. Det är lite olika, men jag sminkar mig nästan alltid i skolan. Det kan hända att jag inte gör det, men det är inte så ofta. 

Vilken kamera fotar du med? Canon eos 40D.
Vilket är ditt favoritobjektiv? Mitt macro, canon ef-s 60 mm / f.28 macro USM. 
Vilket är ditt favoritmotiv att fota? Porträtt, men skulle säga att jag är bättre på att fota natur/macro. 
 
 
En läsare ville veta lite mer om mig, så jag kopierade den här listan. Hoppas ni andra också uppskattar det! 

thomas sabo

Datum: 2012-08-30 / Tid:17:20:00 / Kategori: Dagbok
 
Jag kom på att jag inte har visat er mina nya berlocker till mitt fina armband än! Själva armbandet och skon fick jag för cirka två år sedan, men de andra har jag fått i somras. Krokodilen, korset, blomman och den turkosa fick jag i konfirmationspresent och hjärtat har jag fått av Emma. Det känns verkligen som att det här armbandet ger mig tur. 

Fotoutmaning - Lycka

Datum: 2012-08-29 / Tid:19:29:00 / Kategori: Fotoutmaningen

Jag & Hanna har nu startat en "fortsättning" på sommarutmaningen, den kommer fortsätta ända fram till nästa år med en bild varje vecka. 
 

Min inspiration är inte särskilt stark just nu som jag skrev i ett inlägg tidigare och därför blev resultatet så här. Jag är sjukt missnöjd, den här bilden är inte ens fin! Och värre blev det när det inte gick och få till det snyggt i photoshop heller... Menmen! 

lilla rut

Datum: 2012-08-28 / Tid:19:47:11 / Kategori: Dagbok

Hej, jag hittade lite söta bilder på emmas kanin rut (världens sötnos) som jag kände för att publicera. Det känns iallafall lite bättre på inspirationfronten nu, efter bara några timmar. Jag antar att jag var på lite dåligt humör också, eller nåt. Jag tänker ut nya saker jag kan publicera eller fota varje dag, och ibland går det inte dit man vill, och då blir jag så fruktansvärt arg. Alla fotonördar där ute vet säkert att det kan hända ibland. Man tappar både lust och inspiration, men för mig varar det aldrig speciellt länge, och det är väl tur det.

inspirationsbrist

Datum: 2012-08-28 / Tid:17:12:00 / Kategori: Dagbok
Det värsta jag vet är att ha inspirationsbrist, vilket jag "lider av" just nu. Vill bara bli påkastad med 1000 olika idéer och fota, fota, fota. Ibland tar det tvärstopp och man vet ingenting längre. Jag hatar den känslan. 

colour // bw

Datum: 2012-08-27 / Tid:19:34:59 / Kategori: Natur
 

+

Datum: 2012-08-26 / Tid:20:03:56 / Kategori: Dagbok
Hej, jag och emma var och tränade på friskis & svettis idag, det nyttiga livet fortsätter! Så jag kom hem för ett tag sedan, har precis duschat, ätit osv. Imorgon väntar första hela veckan i skolan, är inte alls sugen på att gå upp vid sju imorrn! Nu ska jag göra klart slöjdförberedelserna till falun, öva engelska och sen lägga mig och kolla på nån film. Ha en bra kväll. 

lördag

Datum: 2012-08-25 / Tid:23:54:00 / Kategori: Bildblogg
Bilderna är inte top-notch direkt, men de duger.
Idag har jag inte gjort mycket alls, jag är så trött nu för tiden... Låter som mormor nu, men jag är faktiskt skittrött hela tiden. Jag sov 11 timmar i natt, sen åkte jag och handlade med mamma, köpte en tidning, läste den, städade mitt rum, pysslade lite, förnyade mina spotifylistor nu och ligger jag i sängen och tittar på film med tända ljus. Börjar bli väldigt trött nu igen, filmen är nog snart slut också, precis som den här dagen. Godnatt!  

blåbärsskogen

Datum: 2012-08-24 / Tid:23:28:15 / Kategori: Dagbok
jag är så trött! vad har hänt med mig? jag har börjat bli jättetrött om kvällarna, jag har alltid varit en kvällsmänniska. antagligen beror det på att jag har haft fullt upp nu de senaste dagarna. jag är så trött just nu att jag inte orkar vara uppe längre. måste gå och lägga mig direkt, godnatt
 
Förlåt för de tråkiga inläggen. Det kommer bättre tider. 

photographer

Datum: 2012-08-24 / Tid:16:48:40 / Kategori: Porträtt
Emma Öberg med sin kamera i fälten i sommras när vi fotade i hemstahagen. 
sommaren känns så långt bort nu när vi har börjat i skolan igen, men i vinter får jag två veckor mer "sommar" än er andra! Ingen jul dock, men det gör inget för mig. Ett år kan man väl avstå? 

Sommarutmaningen - Sommar

Datum: 2012-08-22 / Tid:20:51:35 / Kategori: Fotoutmaningen
Sommarutmaningen är en fotoutmaning mellan mig, Hanna och Emma. Varannan vecka lägger vi upp en bild med ett tema. 
 
Den här gången var temat sommar, och jag valde en bild jag tog hemma hos emma för ett tag sedan. jag tycker den passar in med sommaren för att det är alltid så mycket blommor och därmed fjärilar! känns som en lite för enkel anledning, men jag tyckte bilden var somrig helt enkelt! fokusen är ej perfekt, men jag tycker bilden är riktigt fin ändå.
 
Obs; från och med nästa vecka kommer vi börja med att lägga upp utmaningen varje vecka istället!

helloworld

Datum: 2012-08-22 / Tid:16:41:36 / Kategori: Outfit's
tröja // monki   byxor // dr.denim 
hej, det var precis som vanligt i skolan, det känns verkligen som att jag har kommit tillbaka till det vanliga livet nu, och jag och emma har börjat med vårat nyttiga liv också! känns väldigt bra faktiskt. blev inte värre när mamma kom hem med mitt friskis&svettis-kort. måste cykla upp till golfbanan nu, stressad! 

no title

Datum: 2012-08-21 / Tid:21:47:00 / Kategori: Dagbok
Hej på er. Jag har inte bloggat idag, men jag, moa och johanna har haft fullt upp med hkn och sen åkte jag till golfklubben för att träna och lite sånt. sen tog jag en powerwalk tillbaka golfbanan för att hämta mina glömda nycklar i skåpet och sen hem igen. nu ska jag läsa lite hungergames innan jag somnar, skolan väntar efter tre hemstudiedagar. Imorgon är den första riktiga dagen för mig i 9an, kan fortfarande inte fatta det...

RUT

Datum: 2012-08-20 / Tid:19:03:00 / Kategori: Djur
Emmas kanin Rut, alltid lika söt! ♥

kort uppehåll

Datum: 2012-08-20 / Tid:13:37:05 / Kategori: Dagbok
Ja, som ni kanske har märkt har jag haft uppehåll några dagar nu. Jag har suttit och fixat med designen (som inte är riktigt klar ännu) och pluggat massor. har inte haft nåt riktigt intressant att publicera, men ändå är det några av er som fortfarande kikar in trots att jag inte bloggar, vilket jag verkligen uppskattar! nu är jag tillbaka på riktigt iallafall. eller, ja, det hoppas vi väl på. 

16th

Datum: 2012-08-16 / Tid:23:02:38 / Kategori: Dagbok
Idag var det första skoldagen och det var precis som det brukar vara den första dagen; några förändringar sker, några nya lärare, (varför händer det alltid på våran skola?!) övrig info och hemstudieuppgifter. Jag har nu hemstudiedag fredag, måndag och tisdag och ska verkligen försöka plugga så mycket jag kan. Det känns lite konstigt att jag nu går i nian, hur gick det till?! 
 

birthday

Datum: 2012-08-15 / Tid:17:18:04 / Kategori: Dagbok
Idag fyller ingen annan en lilla jag 15 år! jag solade och badade lite i förmiddags då det var väldigt soligt och fint, sen har jag haft fullt upp med att städa (födelsedagsstädningen...) och att upptäcka min nya dator :D ikväll kommer mina fina vänner och så spenderar jag den allra sista sommarlovskvällen med dem. 

yellow fellow

Datum: 2012-08-15 / Tid:09:37:04 / Kategori: Makro

GOKART OCH ANNAT SKOJ

Datum: 2012-08-15 / Tid:09:16:45 / Kategori: Bildblogg
Jag och mina vänner firade Johanna igår eftersom hon nyss fyllt år. Vi firade med gokart, picknik i skogen och en eftermiddag (+kväll för mig och hanna) hemma hos emma. Det var roligt men ändå lite läskigt att åka gokart! Egentligen kom Johanna sist men hon fick stå på prispallen iallafall medans hanna tog kort, jag kom tvåa och emma vann. Den här dagen var väldigt rolig och det borde vi verkligen göra om. Älskar er tjejer ♥
 

 
Resten av bilderna på t.ex blommor sparar jag till andra inlägg! :) 
 

BUTTERFLY

Datum: 2012-08-12 / Tid:18:46:48 / Kategori: Djur
Fjärilen var väldigt fin, flög runt i vår trädgård i eftermiddags och gjorde sig bra på några bilder. Det enda som var störande var att den valde att landa på "fula" ställen som ni ser ovan. Inte precis vad jag hade önskat, men bilderna blev ju fina iallafall. 

HAIR CUFF

Datum: 2012-08-10 / Tid:17:45:34 / Kategori: Självporträtt
Tror iallafall det heter hair cuff? Köpte den här om dagen på H&M, tycker det är så galet snyggt. Och jisses vad mörkt mitt hår börjar bli (igen) dock är det ljusare i verkligheten än på bilderna, men iallafall. Ska nog slinga det snart. Ser ni märket på axeln? Brände mig med plattången, igen. 

+

Datum: 2012-08-09 / Tid:18:14:23 / Kategori: Porträtt
Foto: Emma Öberg
Emma fotade jättefint, men tyvärr så jag helt abfbaunfjsksch (finner inga ord) ut på väldigt många av bilderna. Eller det kanske bara är jag? Jag vet inte. Men som sakt, inte emmas fel ;) 

old movie edited

Datum: 2012-08-08 / Tid:20:15:03 / Kategori: Dagbok
Jag redigerade dessa och använde ett filter som jag har laddat ned, som heter old movie... 
 
Det har verkligen regnat länge nu, och enligt mig är det bara mysigt. Ibland blir man trött på det men det här är en sån kväll då det helt enkelt inte spelar någon roll för mig, och då kan man lika gärna se det till en fördel. Jag har legat i soffan och läst med min gosiga filt, så jag klagar inte. Försökte även fota regnet, men det gick ju inte så jättebra som ni ser. Försökte iallfall. 

Hallon

Datum: 2012-08-08 / Tid:11:14:48 / Kategori: Mat

made some fruit

Datum: 2012-08-05 / Tid:21:40:07 / Kategori: Mat

BW

Datum: 2012-08-05 / Tid:11:46:00 / Kategori: Dagbok
Två till bilder jag tog när jag fotade mig i den "nya" klänningen igår. Kände mig så fin så. Fast titta på min näsa, hahaha... Har inte tänkt så mycket på det förut, men hahaha! Ja vad ska man säga, alla är ju inte perfekta. 

Finaste klänningen

Datum: 2012-08-04 / Tid:19:43:07 / Kategori: Outfit's
Idag fick jag en superduperfin klänning utav mamma. Vi hittade den i garderoben när vi städade och rensade, och då fick jag den eftersom hon inte hade använt den på länge. Den är väldigt gammal men väldigt fin, matchade den med mina röda converse och ett svart skärp i midjan och flätat hår, som man tyvärr inte ser mycket av på bilderna. På tal om ingenting så gav sololjan resultat idag, men sen står jag ju i skuggan också. Haha. Ser iallafall brun ut, och är lite brun faktiskt. Ska ut nu, peace

Emma i hemstahagen

Datum: 2012-08-03 / Tid:14:53:50 / Kategori: Porträtt
Tre av resultaten från igår, är väldigt nöjd. Älskar ljuset och Emma är så fin också.
Finns inte mycket mer att säga, låter bilderna tala för sig själva som man brukar säga. 

Rött

Datum: 2012-08-03 / Tid:10:25:51 / Kategori: Natur
Här är två bilder jag tog i hemstahagen igår innan vi körde igång ordentligt. Första bilden är tagen med mitt 50 mm och det andra med mitt macro. Just nu håller jag på och redigerar för fullt (kunde inte vänta, hehe) så porträttbilderna kommer nog upp senare idag, och det blev en hel del fina bilder. 

småblommigt

Datum: 2012-08-02 / Tid:15:14:06 / Kategori: Natur
Om ungefär fem minuter ska jag möta emma, vi ska fota i hemstahagen som vi gjorde förra året. Kameraväskan står i hallen med laddade batterier och tömt minneskort och reflexskärmen ligger ihopfälld i sitt fodral istället för fastspänd på pakethållaren, haha. Hoppas på bra bilder nu! 
 

Emma

Datum: 2012-08-01 / Tid:15:37:26 / Kategori: Porträtt
Jag är inte alls lika nöjd med bilderna denna gång som när jag fotade moa förra gången. Jag fotade, som sakt, emma och moa igår till deras lilla projekt. jag vet inte vad det var, men jag hade inga idéer och var helt tom igår, därför blev det inte så bra... Men det blev ju inte förskräckliga resultat heller :) 

mormors saft

Datum: 2012-08-01 / Tid:15:00:19 / Kategori: Mat
 
RSS 2.0